"Årets svenska flygbok 2001" utsedd

 

 

linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 

Boken "Linjeflyg – Från start till landning" (Allt om Hobbys Förlag), skriven av Michael Sanz, utsågs vid Flyglitteraturträffen i Linköping till "Årets svenska flygbok 2001". Boken skildrar det svenska inrikesflygets historia, från flygbolaget Linjeflygs start 1957 till dess uppgång i SAS 1992.

Den årligen återkommande Flyglitteraturträffen hölls 29–30 september vid flygflottiljen Malmen utanför Linköping. Bland deltagarna fanns uppfinnaren Håkan Lans.

Michael Sanz Michael Sanz, Stockholm, är grafisk designer, illustratör och journalist med flyg som specialitet. Det är andra gången en bok av honom får utmärkelsen "Årets svenska flygbok". Förra gången var 1996 med boken om Bromma flygplats historia. Linjeflyg-boken har fått ett gott mottagande. Några presscitat:

Expressen/Kvällsposten/GT:s Claes-Allan Lundin skrev den 22 april 2001:

"Vårens mest spännande läsning är en bok om – flyg. Det är berättelsen om det svenska inrikesflyget. – – – Det är bara att konstatera att Michael Sanz gjort ett jättejobb. Men en bok om ett nedlagt inrikesflygbolag, kan det verkligen vara något? Absolut, det här är faktiskt snudd på rena underhållningen. – – – Det är bra att Michael Sanz skrivit den här boken, den känns angelägen."

Hallandspostens recensent Anders Holmer skrev den 3 mars 2001:

"När boken beskriver utvecklingen från transporter av direktörer och politiker fram till det rabatterade folkflyget är det ett stycke svensk samhällshistoria som speglas. – – –

Det som gör att boken sticker ut och skiljer sig från en del andra okritiska flygböcker är att många skilda åsikter ventileras i olika frågor. Att även konflikter kommer fram ger krydda åt läsningen."

Sundsvalls Tidnings recensent Curt Bladh skrev den 10 juni 2001:

"Om Linjeflyg, en stor del av den svenska flyghistorien, har Michael Sanz skrivit en bok sprängfylld med fakta uppfräschade med historier och svept i godmodigt romantisk nostalgi. För flygintresserade är hans bok en fröjd att läsa. – – –En viktig rest återstår av Linjeflyg, det är Michael Sanz bok. Sådan företagshistorik, sådan flyghistoria, rent av samhällsskildring, får man söka efter. Linjeflyg gör ett glädjeskutt i luften igen – tack vare Sanz."

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info

 

 

 

 

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 
m1co.gif (656 bytes) TILL
 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info

linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 
Anders Eriksson
webmaster@linjeflyg.info

www.linjeflyg.info
 

14 november 2012

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info