Convair Metropolitan


www.linjeflyg.info


linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 

September 2006. Fick ett mejl och några bilder från Claes Wahlund som har byggt en modell av Linjeflygs SE-CRM. Jag blev imponerad av hur snygg den var, och som gammal flygtekniker imponerad av det tekniska. Jag kan bara säga - Bra gjort Claes! Och tack för att du skickade bilderna till Linjeflygs hemsida.

Anders

Klicka på bilderna för att se dom i full storlek.

Här nedanför beskriver Claes flygplanet.

HEJ,
bifogar några bilder på en radiostyrd modell som jag byggt av SE-CRM.  Som underlag har jag haft dels bilder från er hemsida (som är mycket bra och informativ), dels en ritning i skala 1:25 som jag förstorat upp så att modellen är i skala 1:14, med en spännvidd om 228 cm. Motorerna är två st fyrtaktare på vardera 10 ccm som driver trebladiga propellrar.   Radiofunktionerna kontrollerar skev-, sido- och höjdroder samt klaffar, gas, noshjulstyrning och de infällbara ställen.

Hälsningar
Claes Wahlund
Rättvik

Claes skriver vidare:

Lite kuriosa. När jag premiärvisade min model av SE-CRM på Modellflygets dag i Leksand för en tid sedan kom det direkt fram en gentleman och förklarade att han hade flugit Richard Martin först som styrman o sedan som kapten under ca åtta år. Han hade därefter fortsatt med F-28 o Boeing 737. För mig var det ett märkligt sammanträffande som på något sätt bekräftade varlet av modell – det kändes bra att visa upp en modell av ett plan som verkligen hade varit i trafik. Dessvärre ficka jag inte hans namn men det kan kanske går att få fram om Du är intresserad.
Mvh
Claes

Foton på denna sida: Claes Wahlund

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info


linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 

KLICKA HÄR FÖR ATT STÄNGA DET HÄR FÖNSTRET

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info