Linjeflygs Hemsida
från 1996 till nutid


linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 
   
december 1996 Linjeflygs Hemsida kom ut på nätet i början av december -96. (Ungefär så här såg första sidan ut)
Hemsidan låg på Passagen som var Telias "Portal". Där kunde man lägga upp hemsidor som var upp till 1Mb stora.
1997 Eftersom jag var bortrest hela våren -97 så stod hemsidestillverkningen stilla. På sommaren funderade jag på om jag skulle lägga ner alltihop. Men nu började folk hitta Linjeflygs Hemsida och jag fick en del e-post angående hemsidan. Alla var väldigt positiva och bekanta inom flyget som man träffade sa att dom hade sett hemsidan och tyckte att det var trevligt. Ja, jag kör väl ett tag till då så får vi se, tyckte jag.
april 1998 Nya adressen blev klar.
Nu behöver man inte komma ihåg - http://hem.passagen.se/erkans längre
- http://fly.to/linjeflyg - är enklare - en tjänst som tillhandahålls av http://come.to
Arbete påbörjat med gästboken.
Börjat med sidorna till Linjeflygs Kamratklubb.
maj 1998 Ny emejladress - linjeflyg@home.se
oktober 1998 Digitala Vykort, en tjänst från - Personal Postcard.
1999 Passagen har utökats genom åren och tillåter nu 3Mb utrymme på varje hemsida. Linjeflygs Hemsida var ungefär hälften så stor 1999 (ca 1,6Mb). Det fanns här ca 50 sidor (html-dokument) och ca 120 bilder.
Internet har kommit igång ordentligt. Väldigt många surfare skickar e-post och frågar om tidtabeller och flygpriser. Jag måste göra alla besvikna och förklara att Linjeflyg upphörde för 6 år sedan. Tråkigast är att behöva göra alla ungdomar besvikna som söker jobb i Linjeflyg.
oktober 1999 För alla surfare som ska ut och resa och kommer till Linjeflygs Hemsida införs en sida med reselänkar.
2000 Tankarna på att få Linjeflygs Hemsida mer permanent och proffsig än det experiment det hittills varit tar form. I mars 2000 inhandlas en domän - www.linjeflyg.com - och en testsida läggs ut på Space2U.
Sedan infinner sig "Den Stora Tidsbristen". Lite arbete görs, mest med att försöka klura ut hur man lägger ut sidor på en egen domän. Ingenting görs på gamla hemsidan som ligger kvar på Passagen.
December 2000 ökas takten på hemsidestillverkningen. En inspirationskälla blir Michael Sanz bok om Linjeflyg som snart skulle komma ut.
2001 En del sidor läggs ut på nya domänen som test. Riktlinjer dras upp och ändras hela tiden om hur hemsidan ska se ut. Någon gång i februari beslutar jag - i maj ska nya hemsidan ut på nätet, färdig eller ej. Ett intensivt arbete pågår. Sida efter sida tar form.
maj 2001 Lagom till 1 maj är sidan så pass klar att den kan släppas lös på webben. Efter ett par veckor visar det sig att sidan med reselänkar är den mest besökta förutom själva titelsidan.
juni 2001 Något nytt lanseras - en skärmsläckare med Linjeflygs-motiv.
november 2001 Första nyhetsbrevet utskickat via e-post. Hade tänkt att det skulle komma ut ett varje eller varannan månad, men det blev mycket mer sällan. I detta första nyhetsbrev presenteras också Linjeflugan med några spel och annat skoj.
december 2001 Speciella julkort, tecknade av Krister Ericsson kunde skickas under december månad. Mycket populärt.
februari
2004
Ett Svenskt domännamn inhandlat. Hemsidan ligger kvar på .com-adressen, men nu kunde man även gå in på hemsidan via www.linjeflyg.se. (den SE-domänen numera såld)
oktober
2007
Nu har det kommit in reklam på allvar på hemsidan. För att hjälpa till att finansiera hyra av webbhotell och domännamn är jag ansluten till Google AdSense.

 

 

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info

linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 

Jag:

Jag som håller på med den här sidan (webbmaster eller nåt) heter Anders Eriksson. Jag började med den här webbsidan som en kul grej, och för att lära mig lite mer om Internet och om hur webbsidor fungerar. Jag jobbade i Linjeflyg från sommaren -88, och överfördes till SAS vid nedläggningen 92-93. Jag hade samma jobb i SAS som jag hade i Linjeflyg, det vill säga teknisk instruktör. Från årsskiftet 2007-08 är jag glad pensionär.


Jag, 1990, pillar på motorn på en Boeing 737-500


 

Min senaste arbetsplats
SAS Technical Training

 

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info

TILL HEMSIDAN


linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info
 
Anders Eriksson
webmaster@linjeflyg.info

www.linjeflyg.info
 

27 december 2020

 
linjeflyg.info linjeflyg.info linjeflyg.info