Stockholm i juli 2003

Kära Linjeflyg-kamrater

Sommaren är som mest intensiv och vi i styrelsen hoppas att ni njuter av en riktigt skön och avkopplande ledighet.

 Våren en hektisk tid och för oss i styrelsen är årsmötet och vårfesten något av en höjdpunkt. I år höll vi återigen till i Stadsmissionens lokaler vid Stortorget i Gamla Stan och hela 60 deltagare dök upp. Några medlemmar deltog med respektive och några deltog för första gången. En reflektion kan vara att det är tydligen Stadsmissionen som lockar, eftersom vi varje gång vi är där, är anmärkningsvärt fler än om vi väljer annan plats för årsmöte/vårfest!

 Årsmötet inleddes med en tyst minut för att minnas de medlemmar som avlidit under året; Ove Hector, Mauritz Hamrin och Stig Inebäck.

 Årsmötet valde ny styrelsen, även om den i sanningens namn inte är så ny.  Styrelsen består för år 2003 av

Mia Söderström, ordförande   vald för 2002-2003
Monica Fosselius, sekreterare  vald för 2002-2003
Lars Pekkanen, kassör  vald för 2003-2004 (omval)
Tomas Kreij, ledamot   vald för 2002-2003
Karsten Bjärbo. ledamot  vald för 2002-2003
Yvonne Lindheimer, ledamot   vald för 2003-2004 (omval)
Inga Hammarstrand, suppleant    vald för 2003-2004 (omval)
Thure Gunnarsson, suppleant     vald för 2003-2004 (omval)

Till revisor omvaldes Stig Johansson och till revisorsuppleant Sune Olsson. Valberedningen för 2004 består av PeO Olemyr (sammankallande) och Christer Nilsson.

På styrelsens förslag beslutade årsmötet om årsavgift för såväl år 2003 som år 2004 och att avgiften ska vara oförändrat 60 kr per medlem och år.  För ständigt medlemskap betalar medlem 1000 kr. Antal medlemmar är idag 594 stycken.

Ett syfte med detta medlemsbrev är att påminna dig om att betala in medlemsavgiften.  I det brev som gått ut personligen till våra medlemmar har vi angivit år fram till vilket vi noterat att avgiften är betald. Har vi uppgivit ”ständigt” har du, som medlem betalt för ständigt medlemskap. Vi påminner också om att meddela oss om du byter adress alternativt namn.

Om det är något du undrar över när det gäller avgiften, är du välkommen att kontakta antingen Lasse Pekkanen eller Mia Söderström.

Nu firar vi sommarlov och återkommer till hösten med inbjudan till det stora 10-årsjubileet. Det är styrelsens förhoppning att så många medlemmar som möjligt försöker planera in årets stora händelse. Anglais Hotell är stängt under hösten p g a ombyggnad och vi har därför bokat Piperska Muren för detta tillfälle och datumet är tisdagen den 2 december, vilket är på dagen 10 år sedan Kamratklubben bildades.  Det är fantastiskt att vi har lyckats hålla kamratklubben levande i 10 år. Och lika fantastiskt är det att så många kommer på våra träffar. Det är oerhört roligt att träffas ett par gånger om året. Det ger en injektion varje gång och kan varmt rekommenderas.

En sådan injektion är också att gå in på ”vår” hemsida, www.linjeflyg.info och läsa  om minnen och hälsningar från linjeflygare och från passagerare.  Eller vad sägs om detta inlägg, skrivet 23 april 2003

”Hejsan

Sedan 1970 bor jag i Schweiz, men har aldrig glömt min första flygning med Linjeflyg.
Jag flög ensam som en liten knatte på 11 ar den 18. juni 1967 med Lin 047, 0950. Kommer någon av besättningen ihåg denna flygning till Ängelholm/Hälsingborg?
Flygvärdinnan var jätte snäll. Skulle vare väldigt roligt om någon kommer ihåg denna flygning. Om någon är intresserad av att köpa en Convair Metropolitan i Linjeflygs färger, i skala 1:75 (kostar CHF 425.--) kan denna beställas hos: www.flugzeugmodelle.com
Modellen är toppen.
Hjärtliga hälsningar
Patrick Göransson, Schweiz.”

Någon som känner igen sig?

 

Glöm nu inte att notera jubileumsfesten den 2 december! Vi återkommer under hösten med inbjudan och detaljer. Till dess önskar vi dig en riktig skön fortsättning på sommaren.

Varma hälsningar

Styrelsen
gm Mia Söderström

 


TILL BÖRJAN
AV SIDAN


TILLBAKA TILL FÖRSTASIDAN


Anders Eriksson
webmaster@linjeflyg.info


www.linjeflyg.info

28 december 2020